fredag 8 januari 2010

Oh my lord nu får ni väll ändå GE er!!!

Utan att överdriva eller hitta på alls så har plogen i vårt område fått spel! Det plogas 2-3 ggr om dagen och det inkluderar natten och tidig morgon. Tack vare att jag har varit uppe så har jag tack och lov sluppit bli väckt av den klockan 00.00-01.30, för det är under denna tid den kommer. Helt seriöst, kul för personerna på nedervåningen då, där måste det ju höras ännu mer! Och detta mitt i veckan också! Det är ju helt omöjligt att sova när dendär jäkla metallskrapan dras på asfalten. Sen plogas det igen någon gång mellan 07-10 och ibland kan jag höra den skrapa utanför ännu en gång under eftermiddagen. Det är klart att det är bra när vägarna och cykelbanorna är plogade, men det får väll finnas lite gränser för hur sent en plog kan vara ute och röja eller? Det är inte som att det har snöstormat heller liksom. Någon som har/haft liknande plogrelaterade problem?


3 kommentarer:

Astrid sa...

Men Elena det är ju bara för att du är så jädrans naturligt snygg! Avundsjuk är jag:)!!! Hoppas du mår bra! Puss kram
P.s. Svart är ascoolt, både glammigt och rockigt!

Candy sa...

Skojar du? Jag har också blivit väckt av plogen massor av gånger, bodde ju i norrland förut dessutom och där snöade det MYCKET. Jag antar att de måste ploga på natten för att gatorna inte ska vara helt igensnöade när biltrafiken blir livligare framåt morgonen, men snälla... vid midnatt eller som i mitt fall 03.00? JAG ORKAR INTE DET!

Svar: Oj, jag har ingen aning om hur det fungerar med Blogspot! Med Wordpressverktyget vet jag dock att vissa teman, som det kallas, inte stöder vissa funktioner. Andra stöder funktionerna men har dem inte, så man måste sätta dit dem själv. Föreslår att du söker efter blogspot + view larger image eller nåt i den stilen. Jag brukar googla på liknande sätt om jag har problem här och om jag hittar nån vettig kod klistrar jag in den i kodmallen/stilmallen. =)

Jag kan förstå att man ifrågasätter att vegetarianer som säger att det är dåligt för djuren att äta kött, bär päls & skinn. Men det går ju att göra det på olika sätt, tyvärr förstår inte alla människor det utan blir nästan rabiata mot veggiesarna när de ska diskutera detta. Som jag skrev är det ju bra att man gör något i alla fall och det borde uppmuntras att vegetarianer avstår kött även om man självklart kan fråga varför somliga inte avstår päls/skinn också. För djuren där far ju minst lika illa. Det tycker jag är väldigt märkligt och jag skulle så gärna vilja veta hur de tänker kring detta. Men än så länge har jag bara fått svar från andra. =P

Tycker det är bra att du bryr dig om någonting i samhället, det är skönt att veta att folk bryr sig om orättvisor oavsett de drabbar djur eller människor. En del verkar ju inte bry sig alls så länge de själva har det bra och det tycker jag är tråkigt. Fast det är även tråkigt när vissa som både äter kött och bär päls tycker att man som vegetarian eller vegan är fjantig, jobbig m.m. och borde bry sig om människor istället för djur. Själv tycker jag inte att det ena måste utesluta det andra. Jag bryr mig om både människor och djur.

Engagerar du dig i någon speciell människorättsorganisation eller så?

Erickah sa...

Vi har oxå samma jävla problem här.. Dessutom så plogades Jamals Alexberg som var utanför dörren bort! (Jamal leker Alex från Madagaskar på snöhögen) Som tur är har det inte snöat på ett bra tag så plogen är parkerad för tillfället.. Men högen är fortfarande förstörd... :( Hahah